Sinopsis

Film: GOVORI DA BIH TE VIDEO

29. oktobar 2021.

Projekcija filma od 17.00h

Bioskop Leskovačkog kulturnog centra

Ulaz slobodan

 

Žanr: dokumentarni

Trajanje filma: 73 min.

Režija: Marija Stojnić

 

Sinopsis

Postavljen na granicu između opservacijskog dokumentarca i jedinstvenog perceptivnog iskustva, „Govori da bih te video“ istražuje zvučne krajolike Radio Beograda, jedne od najstarijih radio-stanica u Evropi, i višedecenijskog kulturnog svetionika grada. Kroz sinesteziju reči, šumova, muzike, tišine i svetla, film nas uvodi u svet radiofonskog zvuka koji čini da se sećamo, osećamo, promišljamo i razumemo svet i sebe.

 

 

Film: JEDINI IZLAZ

30. oktobar 2021.

Projekcija filma od 19.00h

Bioskop Leskovačkog kulturnog centra

Cena ulaznice: 100 din.

 

Žanr: triler

Trajanje filma: 110 min.

Režija: Darko Nikolić

 

Sinopsis

Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca (Ljuba Bandović) u lanac zločina, koji počinje misteroznim nestankom mlade advokatice od pre šest godina. Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

 

 

Film: VIKEND SA ĆALETOM

30. oktobar 2021.

Projekcija filma od 21.00h

Bioskop Leskovačkog kulturnog centra

Cena ulaznice: 100 din.

 

Žanr: drama, komedija

Trajanje filma: 113 min.

Režija: Miroslav Momčilović

 

Sinopsis

Kašika (Nenad Jezdić), sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.

Video & slike

1 videa 3 slika