6 glasova 4.3

Sinopsis

Program:

Petak, 14. jun – 17h
TIŠINA DRUGIH (dokumentarni)
Režija: Almudene Karasedo, Roberta Bahara (2018, 96′)
Zemlje: Španija, SAD

Trailer: TIŠINA DRUGIH

Subota, 15. jun – 17h
DIJAMANTINO (igrani)
Režija: Gabrijela Abrantesa i Daniela Šmita (2018, 96′)
Zemlje: Portugal, France, Brazil

Trailer: DIJAMANTINO

Nedelja, 16. jun – 17h
BELGIJSKI KRALJ (igrani)
Režija: Petera Brosensa i Džesike Vudvort (2016, 94′)
Zemlje: Belgija, Holandija, Bugarska

Trailer: BELGIJSKI KRALJ

Ponedeljak, 17. jun – 17h
KRVAVO MLEKO (igrani)
Režija: Ibera Šaruela (2017, 90′)
Zemlja: Francuska

Utorak, 18. jun – 17h
STRANAC U RAJU (dokumentarni)
Režija: Gvida Hendriksa (2016, 77′)
Zemlja: Holandija

Trailer: STRANAC U RAJU

Sreda, 19. jun – 17h
DALEKI LAVEŽ PASA (dokumentarni)
Režija: Simona Lerenga Vilmonta (2017, 91′)
Zemlje: Danska, Švedska, Finska

Trailer: DALEKI LAVEŽ PASA

 

Festival evropskog filma ove godine ponovo je, osmi put, na turneji po gradovima širom Srbije. Druga stanica biće Leskovac, gde će festival gostovati od 14. do 19. juna u Leskovačkom kulturnom centru.

U tom periodu biće prikazano ukupno šest filmova evropske produkcije. Prvi film, špansko ostvarenje „Ćutanje drugih“ zvanično otvara festival 14. juna od 17h.
Publika u Leskovcu imaće priliku da uživa u evropskim filmovima tokom šest dana festivala, a sve projekcije su u Leskovačkom kulturnom centru. Na otvaranju manifestacije, prisutnima će se obratiti Dragan Jović iz Leskovačkog kulturnog centra i Danijela Vučić iz EU info kutka u Nišu.

Festival evropskog filma, osmu godinu zaredom donosi najnovija evropska filmska ostvarenja u bašte, bioskope na otvorenom, EUteka biblioteke i kulturne centre širom Srbije. Do kraja avgusta, putujući Festival evropskog filma gostuje u devet gradova sa šest filmova, a nakon toga će biti uključeno još veći broj filmova najbolje evropske produkcije, koje će srpska publika biti u prilici da vidi tokom jeseni. Ulaz je kao i svake godine, besplatan u svim gradovima.

Nakon Vranja i Leskovca, festival se seli u Šabac (Kulturni centar, 24-29. jun), Niš (Oficirski dom, 4-6. jul), Novi Sad (Brod teatar, 8-13. jul), Kragujevac (Kulturni centar, 15-20. jul), Ćićevac (Biblioteka, 23-28. jul), Smederevo (Dunavski park, 1-10. avgust) i Zemun (Veliki trg, 18-23. avgust)

Festival evropskog filma deo je kampanje #EUzaTEBE, kojom građanima i građankama približavamo Evropsku uniju. Festival u Leskovcu organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u saradnji sa Leskovačkim kulturnim centrom.

The Silence of Others

Dijamantino

King of the Belgians

Bloody Milk

Stranger in Paradise

The Distant Barking of Dogs

Video & slike

6 slika