1 glasova 5

Sinopsis

Leskovački kulturni centar u saradnji sa Domom kulture iz Čačka, u sredu, 11. decembra u 17h, predstaviće Međunarodni festival animacije revijom nagrađenih filmova.

Izbor iz glavnog takmičarskog programa (13. Međunarodni festival animacije ANIMANIMA 2019), pružiće leskovačkoj publici priliku da uživa u vrhunskom programu animiranih filmova koji predstavljaju deo nove evropske i svetske produkcije. Program će biti realizovan u Bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra, ulaz slobodan.

O Festivalu:

Festival ANIMANIMA ističe afirmaciju umetnosti animacije prezentovanjem ostvarenja autora iz zemlje i iz sveta, nastalih u svim raspoloživim tehnikama animacije u rasponu od klasične do savremene kompjuterske animacije, u formama artističkih, komercijalnih, edukativnih, eksperimentalnih i drugih vidova animiranih filmskih ostvarenja; kao i povezivanje stvaralaca iz oblasti animacije iz celog sveta.

Program:

Sreda, 11. decembar u 17h

Trajanje: 72 min.

MOJA GENERACIJA

(My Generation, Ludovik Uplen, Francuska, 2018, 8:04)

Poslednje poglavlje trilogije koju čine i filmovi Logorama i Vreme novca. Deo umetničke saradnje sa Mirwaïsom. Apokaliptični I hipnotički road movie.

SELFIJI

(Selfies, Klaudijus Đentineta, Švajcarska, 2018, 4:00)

U pravom vatrometu digitalnih autoportreta, na stotine njih, sramotni i uznemirujući selfiji su složeni u jedinstvenu kompoziciju kratkog filma.

BEZ GRAVITACIJE

(Sans gravité, Šarlen Pariso, Mod Lemetr-Blanšar, Ludivik Abraham, Francuska, 2018, 7:56)

Austronaut se vraća na Zemlju I pokušava da se ponovo uklopi.

KLINCI

(Kids, Mihael Fraj, Švajcarska, 2019, 9:00)

Kratki animirani film koji istražuje dinamiku grupe. Kako definišemo sebe kada smo svi jednaki?

PAPIR ILI PLASTIKA

(Paper or Plastic, Nata Metluk, SAD, 2019, 7:37)

Imigrant dolazi u državu prvog sveta i pokušava da se prilagodi novoj realnosti, ali ksenofobija i čudna pravila prisiljavaju ga da se vrati. U njegovom odsustvu sve se promenilo, on postaje stranac u sopstvenoj domovini.

USAMLJENA ORBITA

(The Lonely Orbit, Frederik Zigel, Benžamen Morar, Švajcarska, 2019, 9:20)

Usamljeni satelitski tehničar neprestano se dopisuje mobilnim telefonom sa prijateljima. Jedan satelit napušta svoju orbitu izazivajući kolaps svetske mreže…

ISPEGLAJ ME

(Repasse moi, Ivan Rabiozi, Francuska, 2019, 9:45)

Pedro, mladić posvećen sportu, deli život sa daskom za peglanje. U gradu on je uzor i svi mu se dive. Jedne noći, međutim, sve se raspada…

PRELAZAK

(Igor Ćorić, Srbija, 2019, 6:50)

Dečak je ostavljen da umre usred rata i uništenja. Poslednji saplemenici su pod neprijateljskom vatrom rastavljeni na osnovne geometrijske forme. Dečak gradi totem od njihovih ostataka.

ŽURKA

(Fest, Nikita Diakur, Nemačka, 2018, 2:55)

Žurka u bloku u predgrađu. Rejv, roštilj i sladoled. A onda kaskader. Inspirisano Jutjubom i simulirano.