6 glasova 4.3

Sinopsis

NOĆ SRPSKOG FILMA
Sreda, 5. jun 2019.
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra

Program:
15:30h
– Kratki animirani film EHO
Režija: Kosta Rakićević (8 min.)
– Kratki studentski film ŠAFARIKOVA 19
Režija: Lana Pavkov (19 min.)
– Igrani film ZLOGONJE
Režija: Raško Miljković (90 min.)
Ulaz slobodan*

17:30h
– Igrani film KRALJ PETAR I
Režija: Petar Ristovski (125 min.)
Cena ulaznice: 100 din.

19:40h
– Kratki dokumentarni film ISTI
Režija: Dejan Petrović (17 min.)
– Igrani film TAKSI BLUZ
Režija: Miroslav Stamatov (83 min.)
Cena ulaznice: 100 din.

21:30h
– Kratki igrani film MALIŠAN
Režija: Danilo Bećković (14 min.)
– Igrani film JUŽNI VETAR
Režija: Miloš Avramović (130 min.)
Cena ulaznice 100 din.

* U toku je humanitarna akcija za Mihajla Milavića koji glumi u filmu Zlogonje, ukoliko ste u mogućnosti, možete poslati 621 SMS-om na 3030 – cena poruke je 200 din, PDV se ne naplaćuje.

NOĆ SRPSKOG FILMA U TRIDESET GRADOVA U SRBIJI

U okviru manifestacije „Noć srpskog filma“, koja će biti održana u sredu, 5. juna, u više od trideset gradova u Srbiji, biće prikazani najgledaniji domaći filmovi: „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića, Taksi bluz“ Miroslava Stamatova, „Kralj Petar I“ Petra Ristovskog i dečiji film „Zlogonje“ Raška Miljkovića.

Takođe, u okviru manifestacije, biće prikazana i četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije, i to: igrani film „Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film „Eho“ Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni „Isti“ Dejana Petrovića, i kratki studentski film „Šafarikova 19“, Lane Pavkov.

Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Cena pojedinačne ulaznice za filmove u toku „Noći sprskog filma“ je 100 RSD.

Manifestacija „Noć srpskog filma“ biće održana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Pančevu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Futogu, Obrenovcu, Subotici, Trsteniku, Gračanici, Paliću, Čačku, Loznici, Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Negotinu, Aranđelovcu, Ivanjici, Kragujevcu, Smederevu, Šapcu, Kruševcu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Rumi, Jagodini, Vrbasu, Pirotu, Mionici i Arilju. Organizator manifestacije je Filmski centar Srbije, u partnerstvu sa bioskopima širom zemlje.

Program:

16:00h – ZLOGONJE

17:45h – KRALJ PETAR I

20:00h – TAKSI BLUZ

21:45h – JUŽNI VETAR

ZLOGONJE

KRALJ PETAR I

TAKSI BLUZ

JUŽNI VETAR

Video & slike

4 slika